Pazemes mājas projekts `Villa Vals`

Man ar arhitektūru ir vienkāršas attiecības. Vai nu patīk, vai nu nepatīk. Projekts "Villa Vals", kurš atrodas Šveices pilsēta Vals, kura ir pazīstama ar saviem termālajiem baseiniem, piesaistīja tieši ar eksterjeru un laukumu mājas priekšā. Šādās vietās būvēt jaunas ēkas, it sevišķi modernas, nav tas vieglākais uzdevums, tāpēc ir ļoti svarīgi saglabāt skaistu kopējo ainavu, lai gan šobrīd izskatās, ka ainavu bojā citas ēkas.

SeARCH un CMA arhitekti ir lieliski pastrādājuši, lai gan par betona interjeru man īpaša sajūsma nav. Dzīvojot Latvijā, tik pelēku un smagnēju interjeru nevēlētos. Neesmu dzīvojis Šveicē, bet šķiet, ka tur arī saule nav 365 dienas gadā, lai izvēlētos šādu stilu. Interesanti šķiet arī tas, ka ieeja ir vecā šķūnī un caur pazemi nokļūsti uz īsto mitekli. Tomēr mīļākā daļa man ir tieši mājas priekšējais pleķītis, kur sēžot ir iespējams norobežoties no visa un izbaudīt dabu.